Skab masser af hygge med den rigtige belysning

Hus og Have
Vi danskere elsker ordet hygge, og indbegrebet af det er vi også eksperter i. Vi har uden tvivl gjort klogt i at holde godt fast i begge dele, eftersom begrebet er begyndt at bredde sig til resten af verden. Især Storbritannien er helt vilde med konceptet og har udgivet flere bøger om emnet. Det er dog svært helt præcist at definere hygge, fordi det netop er et meget vidt begreb, som dækker over flere ting. Hygge er noget, der kan opstå alene, med andre, materielt mm. Det er faktisk noget, der kan dukke op overalt og til hver en tid. En af de materielle ting, som kan være med til at skabe hygge, er helt sikkert belysning.

En pejs til hver en tid


De fleste af os kan blive enige om, at en pejs til hver en tid kan skabe hygge i ethvert hjem. Der er noget helt særligt ved den belysning, som ild og flammer giver. Der bliver en skøn atmosfære, og pejsen giver desuden masser af varme på de kolde vinterdage eller de knap så varme sommeraftener. En pejs giver altså ikke kun hygge, den er også praktisk, hvis man lige skal have lidt ekstra varme ind i det lille hjem.

Rigtig mange benytter sig af en pejs på den måde, at man placerer en lænestol foran den, finder ens bedste bog, og bruger så adskillige timer lige her i denne position. Det er generelt skønt at opholde sig foran pejsen.

Der er altså mange skønne fordele med en pejs, og man kan finde dem i alle mulige forskellige udformninger og typer. Derfor er det let at finde den helt rigtige pejs til lige præcis dit hjem, så du også kan invitere hyggen indenfor. Se mere på www.pejseringen.dk.

Stearinlys


En af de andre ting, som uden tvivl skaber hygger, er stearinlys. Nærmest alle hjem har stearinlys i en eller anden form. Der findes heldigvis også mange forskellige former for stearinlys. Først og fremmest er der selvfølgelig de klassiske stearinlys, men dagen i dag kan man også få batteridrevne stearinlys. Med sidste nævnte behøver man aldrig at tænke på, om man nu har husket et slukke stearinlysene inden, at man forlader hjemmet, for der er ikke nogen chance for, at de brænder noget ned. Mange af denne type stearinlys har desuden også en indbygget timer. Se det store udvalgwww.siriushome.dk.

Selvom det er kunstige stearinlys, skaber de stadig den samme hyggelige belysning, som et rigtigt stearinlys gør. Jo mere kvalitet det kunstige har, jo mere realistisk bliver udseendet også.

Gardiner til de lyse aftener


Én sidste og meget enkelt løsning til hygge er gardiner. Hvis man midt på dagen har lyst til lidt hygge, kan man med gardiner skabe lidt – eller meget – mørke, så man f.eks. har en undskyldning for at tænde et par stearinlys eller pejsen. Gardiner er også skønne om sommeren, de aftener hvor solen stadig står højt, og man f.eks. sidder indenfor og ser en film, men helst gerne vil have lidt mørke til dette. Mange har ikke gardiner i stuen, men det kan faktisk være en ganske god ide at anskaffe sig dette, så man altid kan skabe hygge her.

Share on  -

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

nem flytning
Nem og billig opbevaring og flytning

Der er meget, man skal holde styr på, når man skal flytte. Meget der skal pakkes ned, mange ting, der skal arrangeres. Aftaler, man har i forbindelse med ens hus skal for eksempel enten annulleres eller ændres, og så skal man lave nye aftaler om sit...

Continue Reading...
Terrassevarmer
Få mest ud af din terrassevarmer

Hvis det varme vejr i foråret lader vente på sig, eller efterårskulden er kommet tidligt, så kan der være behov for at hjælpe varmen lidt på vej. Du kan booke en rejse sydpå, men det er desværre ikke så holdbar en løsning. En anden måde at bekæmpe de...

Continue Reading...
Sådan ser vinterhjemmet ud anno 2017

Din bolig er en base hvor det skal være rart at komme. Vinteren er en af de perioder set over hele året, hvor vi bruger mest tid indendørs. Netop derfor er det også en tid, hvor der bliver snakket rigtig meget om boligindretning. Hygge er efterhånd...

Continue Reading...